O družbi

Plinarniški muzej

Vas zanima več kot 150-letna zgodovina plinarništva v Ljubljani? Želite vedeti več o načinih uporabe plina nekoč in danes?

Obiščite plinarniški muzej Energetike Ljubljana

Fotografija prikazuje plinsko napravo iz plinarniškega muzej.

V notranjosti muzeja se sprehodite med  panoji, ki prikazujejo zgodovino plinarništva:

  • slike Ljubljanske plinarne iz leta 1861,
  • načrti plinskega omrežja od leta 1931 do 2003,
  • sheme delovanja stare plinarne,
  • slike proizvodnje mestnega plina in predstavitve napornega dela v plinarni,
  • fotografije različnih plinskih svetilk in plinskih lestencev,
  • uporaba plina za kuho, pranje, sušenje, likanje, gretje, …
  • koncesijska pogodba iz leta 1860,
  • delnica ljubljanske plinarne iz leta 1863.

 

Ogled muzeja

Ob predhodni najavi vam zagotovimo voden ogled muzeja, ki je možen vsak delovni dan. To možnost so že izkoristili v ljubljanskih fakultetah, šolah in vrtcih, prav tako so si ga ogledali zainteresirani prebivalci Ljubljane v dnevih Trajnostne energije.

Rezervacije terminov: Sektor za distribucijo plina
Tel.: 01/ 588 94 01
Faks: 01/ 588 94 09

Lokacija Plinarniškega muzeja:
Energetika Ljubljana d.o.o.
Verovškova ulica 70, Ljubljana

 

OBVESTILO:

Obveščamo vas, da ogledi plinarniškega muzeja  zaradi preventivnih ukrepov preprečevanja širjenja novega koronavirusa do nadaljnjega ne izvajamo.

Hvala za razumevanje.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n