Info za uporabnike

Kako se priključim?

Lastnikom obstoječih stavb v Energetiki Ljubljana nudimo finančne ugodnosti in vam pri tem pomagamo pri financiranju investicije v čistejše in kakovostnejše ogrevanje.
 

Korak 1: Pridobite soglasje ob priključitvi

Izpolnjeni Vlogi za izdajo soglasja priložite: :

 • Projekte za izvedbo del (PZI) ali projekte izvedenih internih toplotnih naprav (radiatorsko ogrevanje, toplozračno ogrevanje, klimatizacija, vodovodne instalacije itd.) 
 • Projekt (PZI) priključnega vročevoda 
 • Projekt (PZI) toplotne postaje
 • Dokazilo o lastništvu za objekt ali del objekta (zemljiškoknjižni izpisek ali drugo overjeno dokazilo)
 • Soglasje solastnikov ali stanovalcev v večstanovanjskih objektih.

Projektno dokumentacijo vam lahko izdelamo v Energetiki Ljubljana oziroma jo naročite pri projektantih strojnih instalacij.


Vso dokumentacijo nam lahko:

 • osebno dostavite na Energetiko Ljubljana (Vložišče), Verovškova ulica 62, Ljubljana, vsak delavnik med 8. in 14. uro,
 • pošljete po pošti na naslov ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o., Verovškova ulica 62, 1000 Ljubljana ali
 • pošljete na elektronski naslov info@energetika.si.
   

Za dodatne informacije glede pridobitve soglasja nas lahko pokličete na 080 2882 ali pošljete elektronsko pošto na elektronski naslov info@energetika.si.

 

Korak 2: Izvedba strojnih instalacij in nadzor izvajanja del

Na podlagi prejetih dokumetov vam izdamo Soglasje k priključitvi na vročevodno omrežje, čemur sledi izvedba strojnih instalacij. Delo mora biti opravljeno po projektu, ki ste nam ga predložili za izdajo soglasja, izvedejo pa ga lahko le za to usposobljeni izvajalci.

 • Najmanj 14 dni pred začetkom izvedbe del mora investitor na ENERGETIKO LJUBLJANA pisno sporočiti datum, ko namerava začeti z gradnjo priključnega vročevoda, toplotne postaje in razvodnega omrežja ter z našim podjetjem skleniti tudi pogodbo o nadzoru izvajanja teh del.

Dodatne informacije v zvezi z gradnjo in nadzorom izvajanja del:

Investitor mora prav tako poskrbeti, da bo izvršen posnetek in vris priključnega vročevoda v kataster podzemnih naprav.

 

Dodatne informacije v zvezi s katastrom podzemnih naprav:

Korak 3: Podpis pogodbe

Strokovnjak iz našega podjetja bo priključil vašo napeljavo na vročevodno omrežje Energetike Ljubljana. Če po opravljeni priključitvi v Energetiki Ljubljana potrdimo ustreznost vaše napeljave, sledi podpis pogodbe o dobavi toplote in zapisnika o odjemnem mestu.

Dodatne informacije glede sklenitve pogodbe:

Datoteke
PDF icon Vloga za izdajo soglasja [pdf | 138,7 KB]
PDF icon Seznam projektantov strojnih instalacij [pdf | 87,7 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n