O družbi

Pomembni mejniki

Delovanje laboratorija sega že v leto 1966.

V enoti TE-TOL poteka preizkušanje premoga v lastnem laboratoriju že od samega začetka delovanja družbe, ki sega v leto 1966. Prve preizkuse premoga smo naredili že pri prvih garancijskih meritvah izkoristkov parnih kotlov, kjer je moralo biti gorivo strogo nadzorovano.

V začetku je laboratorij preizkušal osnovne parametre s področja preskušanja premoga in tehnoloških vod. Z razvojem in nakupom nove opreme smo razširili obseg preskušanja in uvedli najsodobnejše metode.

2001- 2002 PRIDOBITEV AKREDITACIJE ZA PODROČJE PRESKUŠANJA PREMOGA

Najsodobnejša oprema in visok nivo strokovnosti zaposlenih sta nam omogočila, da smo aprila 2001 pridobili akreditacijo po standardu SIST EN 45001 za področje preskušanja premoga. Po ponovni presoji, v skladu z novim standardom SIST EN ISO/IEC 17025, smo 25.4 2002 pridobili akreditacijsko listino pod zaporedno številko L-024 , ki je bila nato nadomeščena z akreditacijsko listino LP-011. Akreditacijska listina nam je bila podeljena s strani Slovenske Akreditacije. Z akreditacijo je laboratorij presegel vlogo tovarniškega laboratorija in pridobil status neodvisnega laboratorija dostopnega javnosti in naročnikom.

2006 RAZŠIRITEV OBSEGA AKREDITACIJE NA PODROČJE VZORČENJA PREMOGA 

Zaradi potreb monitoringa CO2 se je obseg akreditacije razširil tudi na metode vzorčenja premoga in s tem zagotovil akreditiran celoten proces kontrole kvalitete premoga.

2008 RAZŠIRITEV OBSEGA AKREDITACIJE NA TRDNA BIOGORIVA 

Skladno z razvojno strategijo družbe 2008-2020 smo v letu 2008 svoje osnovno področje preskušanja oz. obseg akreditacije razširili tudi na področje trdnih biogoriv, kamor spada lesna biomasa (lesni sekanci, peleti in briketi).

2011 RAZŠIRITEV OBSEGA AKREDITACIJE PODROČJE PRESKUŠANJA TRDNIH BIOGORIV

S širitvijo obsega akreditacije na področje vzorčenja trdnih biogoriv in področje določanja porazdelitve velikosti delcev trdnih biogoriv je laboratorij zaključili pomembno in zahtevno nalogo celote določevanja kvalitete premoga in trdnih biogoriv od samega vzorčenja do kurilne vrednosti, ki je izredno pomemben podatek za vsak termoenergetski objekt.

2016 RAZŠIRITEV OBSEGA AKREDITACIJE PODROČJE PRESKUŠANJA TEHNOLOŠKIH VOD

Skladno z razvojno strategijo družbe 2014-2024 smo območje preskušanja razširili na področje preskušanja tehnoloških vod. S tem v termoenergetskem objektu zagotavljamo akreditirano kemijsko kontrolo tehnološkega procesa.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n