Info za uporabnike

Vsestranska uporaba

Velika prednost zemeljskega plina je raznolikost in vsestranskost njegove uporabe.

Uporabljate ga lahko za:

  • kuho,
  • ogrevanje prostorov,
  • pripravo tople sanitarne vode,
  • hlajenje prostorov in
  • za pogon avtomobilov.

Zemeljski plin uporabniku zagotavlja veliko udobja in večjo kakovost življenja. Ne zahteva skladiščenja, saj je cev, po kateri priteka, speljana do končnega uporabnika, kar zagotavlja stalen dotok energenta. Poleg tega plinski kotli zavzamejo le malo prostora v vašem stanovanju, hiši, ker ne zahtevajo posebnega mesta. Nameščeni so lahko v kopalnici ali vgrajeni kot kuhinjski element, saj okolice ne ogrevajo neposredno.

Kuhanje

Kuhanje z zemeljskim plinom je udobno in varno, saj ne potrebujete plinske jeklenke z utekočinjenim naftnim plinom. Tako odpade neprijetno in težko rokovanje z jeklenko. Poleg tega pa tudi prihranite prostor v omari, kjer sedaj stoji jeklenka.
Pri kuhanju z zemeljskim plinom lahko enostavno in natančno regulirate plamen, kar je ključnega pomena za pripravo okusnih in zdravih jedi.

Ogrevanje

Ogrevanje z zemeljskim plinom je nadvse udobno in učinkovito, ker imajo plinski kotli, zlasti kondenzacijski, najvišje možne izkoristke, zato je v vašem stanovanju vedno čutiti toplino doma. Pozabite lahko na nenehne skrbi glede količin preostalega goriva.

Tudi skladiščenje pri ogrevanju z zemeljskim plinom ni potrebno, stroški vzdrževanja kurilnih naprav in goriva pa so nižji.

Priprava sanitarne tople vode

Ker je zemeljski plin nenehno na razpolago, vam je na voljo toliko tople vode, kolikor je potrebujete.

Prihranek prostora

Uporabniki zemeljskega plina ne potrebujejo skladiščnega prostora. Zemeljski plin prihaja v domove po plinovodnem omrežju in je na razpolago vedno, kadar ga potrebujete: podnevi in ponoči.

Pri zemeljskem plinu torej ne potrebujemo:

  • prostora za postavitev cisterne (kot je to pri kurilnem olju) ali
  • plinohrama (kot je to pri utekočinjenem naftnem plinu).

Ob prehodu na zemeljski plin lahko cisterno za kurilno olje odstranimo iz kotlarne in tako pridobimo dragoceni prostor.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n