O družbi

Strokovna praksa za študente elektrotehnike

Če ste študent elektrotehnike, imate veselje do praktičnega dela (ne samo z računalnikom), imate ali želite pridobiti "občutek za tehniko", vas zanimajo regulacije, krmilniki in merila, potem vas vabimo, da strokovno prakso opravite pri nas. Pri delu boste znanje iz knjig morali tudi sami uporabiti v praksi.

Študentom elektrotehnike omogočamo opravljanje prakse v Službi za avtomatiko in regulacije (Služba AR), ki v enoti TE-TOL skrbi za pravilno delovanje meritev, regulacij in sistemov vodenja vseh postrojev.

Delo na praksi je zanimivo. Spoznali boste različne sodobne merilne inštrumente za merjenje fizikalnih veličin in strokovno osebje, ki te naprave uporablja. Spoznali boste mnogo meril, od navadnega termometra in manometra, do prenosnega ultrazvočnega merilnika pretoka, kalibratorjev,  analizatorjev, simulatorjev, itd.. V praksi boste spoznali delovanje regulacijskih krogov, od enostavnih, do najzahtevnejših. Sodelovali boste pri umerjanju tehnoloških in obračunskih meril.

Poleg same opreme je zanimiv že sam tehnološki proces v enoti TE-TOL: kotli, turboagregati, toplotne postaje, kemična priprava vode, vodočrpalnica,  nizkotlačna kotlovnica, transport premoga in  lesne biomase, ....

Največ dela, primernega za študenta na praksi, je v poletnih mesecih, od aprila do konca oktobra, ko  potekajo redni letni remonti. Takrat boste imeli možnost izvedeti največ o napravah, tehnološkem procesu in našem delu. Strokovno prakso je možno opravljati tudi v drugih terminih.

Delo za študenta na praksi se začne med 6:00 in 6:30 in konča med 14:00 in 14:30. Poteka v prostorih Službe AR (pisarne, merilni laboratorij, finomehanična delavnica), v glavnem pogonskem objektu in pomožnih objektih.

Pričakujemo samoiniciativne kandidate, z veseljem do praktičnega dela, ki se želijo veliko naučiti, se ne ustrašijo tisočev žic in električnih načrtov, obvladajo delo z računalniki in jih zanimajo industrijska elektronika, meritve in regulacije.

Prošnje za opravljanje prakse lahko posredujete na elektronski naslov vodje Službe AR: marjan.hocevar@energetika.si.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n