Delovna praksa za študente elektrotehnike

 

Če ste študent elektrotehnike, imate veselje do praktičnega dela (ne samo z računalnikom), imate ali želite pridobiti "občutek za tehniko", vas zanimajo regulacije, krmilniki in merila, vas vabimo, da polletno prakso opravite pri nas. Pri delu boste večino znanja iz knjig morali tudi sami uporabiti. Pričakujemo samoiniciativne kandidate z veseljem do praktičnega dela, ki se želijo veliko naučiti, se ne ustrašijo tisočev žic in električnih načrtov, obvladajo delo z računalniki in jih zanimajo industrijske meritve in regulacije.

Služba ARM  v enoti TE-TOL skrbi za pravilno delovanje meritev, regulacij in sistemov vodenja vseh postrojev.

Delo na praksi je zanimivo. Spoznali boste različne sodobne merilne inštrumente za merjenje fizikalnih veličin in s strokovno osebje, ki te naprave uporablja.

Spoznali boste mnogo meril, od navadnega termometra in manometra, do prenosnega ultrazvočnega merilnika pretoka, kalibratorjev, analizatorjev, simulatorjev, itd.. V praksi boste spoznali delovanje ragulacijskih krogov: od

enostavnih, do najzahtevnejših. Sodelovali boste pri umerjanju tehnoloških in obračunskih meril.


Največ dela, primernega za študenta na praksi, je v poletnih mesecih, od aprila do konca oktobra, ko potekajo redni letni remonti. Takrat boste imeli možnost spoznati največ o napravah, tehnološkem procesu in našem delu. Zato polletna praksa v naši službi poteka od začetka julija do konca decembra. Lahko dobite nekaj prostih dni za opravljanje izpitov. Tudi za krajšo odsotnost za poletne počitnice se je mogoče dogovoriti.


Delo se začne med 6:00 in 6:30 in konča med 14:00 in 14:30. Poteka v prostorih službe ARM (pisarne, merilni laboratorij, finomehanična delavnica), na glavnem pogonskem objektu in pomožnih objektih.

 


Kandidati naj prošnje za opravljanje prakse pošljejo na elektronski naslov:

marjan.hocevar@te-tol.si . Izbrane bom povabili na pogovor, kjer boste videli nas

in naš tehnološki proces. Po opravljenih pogovorih bom izbrali kandidata za

prakso.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n