Info za uporabnike

Navodila za odčitavanje merilnih naprav

Kako pravilno odčitate merilno napravo za merjenje porabe toplote?

ALLMES MEGACONTROL THERMIFLU

Odčitovalni zaslon prikazuje porabo toplote v MWh.

S pritiskom na rdeči gumb, ki je desno pod zaslonom, dobite prikaz pretoka v m3.

Mehanski vodomer odčitate tako, da odčitate mehansko številčnico na vodomeru od desne proti levi strani. Pretečena količina je izražena v m3.

Imetniki tovrstne kombinacije merilnih naprav za merjenje porabljene toplote odčitate:
a) toplotni števec:

  • porabo v MWh
  • pretok v m3;

b) mehanski vodomer:

  • pretok v m3.

 

ALLMES MEGACONTROL CF 50

Če je zaslon zatemnjen, dobite odčitek porabe v MWh s pritiskom na enega od gumbov, ki sta pod zaslonom.

Nato s pritiskom na desni gumb preklopite zaslon na prikaz pretoka v m3.

Mehanski vodomer odčitate tako, da odčitate mehansko številčnico na vodomeru od desne proti levi strani.

Pretečena količina je izražena v m3.

Imetniki tovrstne kombinacije merilnih naprav za merjenje porabljene toplote odčitate:
a) toplotni števec:

  •  porabo v MWh,

  • pretok v m3;

b) mehanski vodomer:

  • pretok v m3.

 

INTEGRAL MK MULTISENZOR

Če na odčitovalnem zaslonu ni nič (je zatemnjen), s pritiskom na enega od gumbov, ki mora trajati vsaj 5 sekund, dobite prikaz porabe v MWh.

Za prikaz pretoka morate hkrati pritisniti na gumba za odčitavanje in ju držati vsaj 5 sekund. Na zaslonu se prikaže pretok v m3.

Opozorilo!
Če na zaslonu prikazani podatki niso v MWh, potem morate pritisniti oba gumba hkrati in ju držati vsaj pet sekund. Dobili boste odčitek porabe, izražene v MWh.
Če se na zaslonu poleg porabe v MWh prikaže datum, je prikazano stanje poraba na datum, prikazan na zaslonu.
Na števcu so shranjeni podatki o porabi za zadnjih trinajst mesecev.
V tem primeru postopek odčitavanja ponovite.

Imetniki tovrstne naprave za merjenje porabljene toplote odčitate toplotni števec:

  • porabo v MWh,
  • pretok v m3.

 

MEHANSKI VODOMERI

Na omrežju so vgrajeni mehanski vodomeri različnih tipov. Zaslon je mehanski in se nahaja na zgornjem delu naprave. Naprava meri pretok količine, izražene v m3. Odčituje se od desne proti levi strani številčnice. Število decimalnih mest se giblje od dve do štiri. Decimalna mesta se od porabe v m3 ločijo po barvi številčnice ali drugačni barvi okenca zaslona.

Odčita se en odčitek – pretok v m3.

 

Kje dobite pomoč?

Če imate v vaši toplotni postaji merilne naprave drugih tipov, ki niso opisane, vas prosimo, da pokličete našo merilno službo po telefonu: 01/ 588 92 29. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali ter posredovali podrobna navodila za odčitavanje vaše merilne naprave.

 

Več o Laboratoriju za toplotne števce

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n