Aktualno

Cena zemeljskega plina bo januarja višja

Cene zemeljskega plina so v letu 2021 dosegle izjemno, zgodovinsko rast. Stanje na trgu EU je kaotično, breme tega stanja pa leži na dobaviteljih in odjemalcih plina. Borzne cene so v drugi polovici decembra v primerjavi z januarjem dosegle skoraj 900-odstotni skok. Kljub prizadevanju, da kot dobavitelj zmanjšamo naraščajoč pritisk trga na odjemalce in tako zaščitimo tudi najranljivejše skupine, je obstoječa prodajna cena plina Energetike Ljubljana, ki velja od 1. avgusta in je ena najnižjih v Sloveniji, za družbo postala nevzdržna. Tako smo s 1. januarjem 2022 prisiljeni v dvig cene, ki se bo na računih odjemalcev za mesec januar odrazil kot 27-odstotna podražitev v primerjavi s trenutno veljavno ceno. Energetika Ljubljana bo kljub dvigu cene ostala med ugodnejšimi dobavitelji plina v Sloveniji.

Celotno obvestilo o spremembi cene plina je v priloženi datoteki.

Datoteke
Datoteka ENLJ_Obvestilo o spremembi cene plina [docx | 365 KB]
PDF icon ENLJ_Obvestilo o spremembi cene plina (pdf) [pdf | 238,5 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n