Aktualno

Za dobavo glavne tehnološke opreme za PPE-TOL kvalificirana dva kandidata

Energetika Ljubljana je sposobnost za sodelovanje na razpisu dobave glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote v enoti TE-TOL podelila dvema gospodarskima subjektoma, ki izpolnjujeta za to potrebne pogoje, in sicer sta to Konzorcij SIEMENS AG Österreich in SIEMENS d.o.o. Slovenija, ter Mytilineos HOLDINGS S.A.

Energetika Ljubljana je konec oktobra lani objavila javni razpis po postopku konkurenčnega dialoga za pridobitev ponudb glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote (PPE-TOL), ki bo nadomestila dva premogovna bloka v enoti TE-TOL in s tem omogočila, da se večina premoga z letom 2021 umakne iz Ljubljane. Oddanih je bilo devet prijav, in sicer so odzvali naslednji gospodarski subjekti: FATA Spa, Italija; Kraftanlagen München GmbH, Nemčija; Konzorcij SIEMENS AG Österreich in SIEMENS d.o.o. Slovenija; Konzorcij družb LLC MC IED.Holding, Rotec JSC, Kolektor CPG d.o.o.; Mytilineos HOLDINGS S.A., Grčija; CALIK ENERJI, Turčija; SEPCOIII Electric Power Construction Corporation, Kitajska; VITOL SA, Švica; China National Electric Engineering  Co., Ltd., Kitajska.

Sledil je postopek pregleda vseh prijav, v okviru katerega sta se na podlagi zahtevanih pogojev, opredeljenih v javnem razpisu, v nadaljnji postopek konkurenčnega dialoga kvalificirala dva gospodarska subjekta oz. kandidata, in sicer Konzorcij SIEMENS AG Österreich in SIEMENS d.o.o. Slovenija in Mytilineos HOLDINGS S.A., Grčija. Vsem prijavljenim gospodarskim subjektom je Energetika Ljubljana poslala sklep o priznanju sposobnosti. Sklep še ni pravnomočen.

Po pravnomočnosti sklepa bosta oba kandidata pozvana k oddaji tehničnega dela ponudbe. Po prejemu tehničnega dela ponudbe bo z njima izveden konkurenčni dialog o oddanem tehničnem delu ponudbe, po zaključku konkurenčnega dialoga o tehničnem delu ponudbe pa bosta oba pozvana k oddaji komercialnega dela ponudbe.

 

Povezava na sklep o priznanju sposobnosti

Povezava na podrobnejše informacije o PPE-TOL

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n