Aktualno

Z aprilom ponovna sprememba cene zemeljskega plina

Cenovni pretresi na trgu z zemeljskim plinom se v primerjavi z zadnjimi meseci minulega leta, ko je cena dosegla tudi rekordno 900-odstotno povišanje, vsaj malo umirjajo, a še vztrajajo na okoli 300-odstotnem povišanju v primerjavi s ceno iz januarja 2021. Trenutno se borzne cene plina gibajo med 70 in 80 evri za megavatno uro in s tem še naprej povzročajo nevzdržnost obstoječih cen na strani dobaviteljev, tudi Energetike Ljubljana. S 1. aprilom bo družba tako morala ponovno spremeniti redni cenik, in sicer z obstoječih 39,90 evrov za megavatno uro na 48,5 evrov za megavatno uro oz. z 0,03990 evra za kilovatno uro na 0,04850 evra za kilovatno uro, kar pa bo še vedno precej pod trenutno tržno ceno plina.

Celotno obvestilo o spremembi cene je v priloženi datoteki.

Datoteke
Datoteka obvestilo_enlj_sprememba_cene_plina_april_2022_.docx [docx | 357,6 KB]
PDF icon obvestilo_enlj_sprememba_cene_plina_april_2022_.pdf [pdf | 322,2 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n