Aktualno

Sprememba za odjemalce zemeljskega plina

Odjemalce zemeljskega plina obveščamo, da bomo pričeli s 1. oktobrom 2018 za odjemna mesta z ne dnevno merjenim odjemom zemeljskega plina ocenjevati porabo na podlagi Metodologije za prognoziranje ne dnevno merjenih prevzemov uporabnikov omrežja zemeljskega plina. Na podlagi sklepa Agencije za energijo je Metodologijo, ki temelji na Uredbi Komisije EU št 312/2014, pripravil operater prenosnega omrežja zemeljskega plina v Republiki Sloveniji družba Plinovodi d.o.o., ki ima na spletni strani družbe objavljene podrobnejše informacije o novosti.

Bistvene novosti za odjemalce:

  • odčitek, ki ga boste sporočili, bo upoštevan z datumom, ko je bil plinomer dejansko odčitan in je bilo stanje plinomera sporočeno,

  • če datum odčitka ne bo zadnji dan v mesecu, bo distributer ocenil porabo od datuma sporočenega odčitka do zadnjega dne v mesecu,

  • na računu bodo vedno zaračunane količine od prvega do zadnjega dne v mesecu.

Za dodatne informacije v zvezi z novim načinom ocenjevanja porabe lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko Kontaktnega centra 080 2882.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n