Aktualno

Obvestilo: Vroči zagoni nove plinsko-parne enote v Energetiki Ljubljana

Energetika Ljubljana je prešla v zaključno fazo izgradnje plinsko-parne enote, ki bo omogočila umik večine premoga iz enote TE-TOL. V novi proizvodni enoti smo začeli izvajati t.i. vroče zagone naprav, to je prvo obratovanje z zemeljskim plinom. Vroči zagoni bodo trajali predvidoma nekaj tednov in predstavljajo pomemben mejnik pred začetkom poskusnega in nato rednega obratovanja plinsko-parne enote, ki ga načrtujemo za prihajajočo ogrevalno sezono.

V obdobju vročih zagonov bo potrebno tudi izpihovanje oz. čiščenje novega ocevja, zaradi česar bo lahko v okolici enote TE-TOL v Mostah občasno prihajalo do kratkotrajno povečanega hrupa. Vsem okoliškim prebivalcem se zato že vnaprej opravičujemo in jih vljudno prosimo za razumevanje.

Izgradnja plinsko-parne enote predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Zamenjala bo dva od treh premogovnih blokov v enoti TE-TOL in omogočila 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga. Primarni energent za proizvodnjo toplote in elektrike bo tako postal zemeljski plin, premog pa se bo uporabljal le še v najmlajšem premogovnem bloku, v katerem uporabljamo tudi lesno biomaso.

Poleg večje kakovosti zraka zaradi zmanjšanja izpustov in zagotavljanja potrebne toplotne energije za daljinsko ogrevanje v Ljubljani, bo nova enota omogočila tudi večjo proizvodnjo visoko učinkovite električne energije.

Energetika Ljubljana

 

Aktualne fotoutrinke z gradbišča izgradnje plinsko-parne enote na lokaciji enote TE-TOL lahko spremljate na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/user/TETOLtube 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n