Info za uporabnike

Navodilo za sporočanje stanja porabe električne energije

Stanje porabe električne energije lahko sporočate med 1. in 5. dnem v tekočem mesecu. Števčna stanja preko portala Moj račun in odzivnika sprejemamo tudi, če so to dela prosti dnevi. Števčnih stanj, poslanih po elektronski pošti ali faksu, ne upoštevamo.

Ključna podatka za sporočanje stanja elektrike sta številka merilnega mesta in stanje električnega števca.

Številka merilnega mesta je napisana na računu.

Odčitek oz. stanje električnega števca lahko sporočite na več načinov:

  1. Preko spletnega portala na spletni strani: https://mojracun.energetika-lj.si/login
    Spletna aplikacija omogoča mesečno sporočanje stanja električnega števca, ki pa ne more biti nižje od predhodnega. Za aktivacijo je potrebna aktivacijska koda, ki je razvidna na računu, prijava na portal je mogoča samo z uporabniškim imenom in geslom. Navodila za sporočanje preko portala »Moj račun« si lahko pogledate na https://mojracun.energetika-lj.si/static/navodila_za_uporabo_portala_moj_racun.pdf.
     
  2. Na brezplačno telefonsko številko 080 2882:
  • Izbira 2 à preko odzivnika (24 ur/dan),
  • Izbira 3 à preko referenta (vsak delavnik med 8. in 15. uro)

 

 

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in Vas lepo pozdravljamo.

 

JAVNO PODJETJE ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n