Info za uporabnike

Cenik - plin - 1. 9. 2022

Strošek za oskrbo z zemeljskim plinom je sestavljen iz:

1. Cene za uporabo omrežij

Navedene cene izhajajo iz Akta o določitvi tarifnih postavk omrežnine za distribucijsko omrežje zemeljskega plina na geografskem območju občin Mestna občina Ljubljana, Občina Brezovica, Občina Dobrova - Polhov Gradec, Občina Dol pri Ljubljani, Občine Grosuplje, Občina Ig, Občina Medvode, Občina Škofljica in Občina Log - Dragomer (Uradni list RS, št. 204/2021 z dne 28. 12. 2021).


V spisku priloženih cenikov (spodaj) si lahko ogledate:

  • cene za distribucijo zemeljskega plina po odjemnih skupinah,
  • cene za izvajanje meritev,
  • višino prispevka za povečanje energetske učinkovitosti.

Operater distribucijskega sistema (ODS) opravlja poleg storitev, ki jih pokrivata omrežnina in znesek za izvajanje meritev še nekatere druge storitve, za katere pa mora v skladu s Splošnimi pogoji za dobavo in odjem oblikovati in javno objaviti cenik teh storitev. Večinoma gre za storitve po naročilu in se posamezne postavke ne bodo pojavljale na rednih mesečnih računih za zemeljski plin. Veljaven cenik storitev ODS si lahko ogledate v spodnji datoteki.2. Cene za dobavljeni zemeljski plin

Veljavni ceniki za dobavo zemeljskega plina so v spodnjih datotekah.

Ob spremembi Splošnih pogojev za prodajo in nakup zemeljskega plina ali ob spremembi cene za dobavo zemeljskega plina, ki pomeni povišanje, imajo gospodinjski odjemalci in mali poslovni odjemalci pravico do odstopa od pogodbe, po začetku veljavnosti navedenih sprememb brez odpovednega roka in brez obveznosti plačila pogodbene kazni (15. člen Zakona o oskrbi s plinom, Uradni list RS, št. 204/21 z dne 28. 12. 2021).

 

V skladu z Zakonom o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov - ZNUDDVE (Uradni list RS, št. 114/2022 z dne 31. 8. 2022) se od 1. 9. 2022 do vključno 31. 5. 2023 DDV obračunava po nižji stopnji 9,5 %.

Datoteke
PDF icon plin_-_cenik_za_dobavo_-_redni_15._5._2022_95ddv.pdf [pdf | 220,8 KB]
PDF icon plin_-_cenik_za_dobavo_-_redni_1._10._2022_95_ddv.pdf [pdf | 236,4 KB]
PDF icon dodatki_k_ceni_zemeljskega_plina_13._9._2022.pdf [pdf | 51 KB]
PDF icon plin_cenik_za_izvajanje_meritev_za_leto_2022_vu_1._1._2022_1_0_0.pdf [pdf | 195,5 KB]
PDF icon plin_redni_cenik_za_distribucijo_po_odjemnih_skupinah_1._1._2022_1_0_0.pdf [pdf | 113,9 KB]
PDF icon plin_cenik_za_izvajanje_meritev_za_leto_2022_-_vl_1._1._2022_1.pdf [pdf | 118,5 KB]
PDF icon cenik_storitev_2022_za_objavo_1.pdf [pdf | 3,7 MB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n