Info za uporabnike

Cenik - plin - 1. 3. 2020

Cena za oskrbo z zemeljskim plinom je od 1. februarja 2008 sestavljena iz:

1. Cene za uporabo omrežij

Akt o določitvi tarifnih postavk omrežnine za distribucijsko omrežje zemeljskega plina na geografskem območju občin Mestna občina Ljubljana, Občina Brezovica, Občina Dobrova - Polhov Gradec, Občina Dol pri Ljubljani, Občina Ig, Občina Medvode, Občina Škofljica in Občina Log - Dragomer (Uradni list RS št. 105/2015 z dne 30. 12. 2015).

V spisku priloženih cenikov (spodaj) si lahko ogledate:

  • cene za distribucijo zemeljskega plina po odjemnih skupinah
  • cene za izvajanje meritev
  • višino prispevka za povečanje energetske učinkovitosti

Operater distribucijskega sistema (ODS) opravlja poleg storitev, ki jih pokrivata omrežnina in znesek za izvajanje meritev še nekatere druge storitve, za katere pa mora v skladu s Splošnimi pogoji za dobavo in odjem oblikovati in javno objaviti cenik teh storitev. Večinoma gre za storitve po naročilu in se posamezne postavke ne bodo pojavljale na rednih mesečnih računih za zemeljski plin. Veljaven cenik storitev ODS si lahko ogledate v spodnji datoteki.

2. Cene za dobavljeni zemeljski plin

Veljavni ceniki za dobavo zemeljskega plina so v spodnjih datotekah.

Javno podjetje Energetika Ljubljana d.o.o. je začelo tudi z izvajanjem tržne distribucije zemeljskega plina na območju Občine Grosuplje.

Datoteke
PDF icon redni_cenik_zp_032020.pdf [pdf | 166,6 KB]
PDF icon cenik_omreznina.pdf [pdf | 186,9 KB]
PDF icon cenik_izvajanje_meritev_-_vu.pdf [pdf | 226,4 KB]
PDF icon cenik_izvajanje_meritev_-_vl.pdf [pdf | 233,1 KB]
PDF icon cenik_storitev_dobavitelja_zemeljskega_plina_2019_0.pdf [pdf | 845,7 KB]
PDF icon cenik_storitev_operaterja_distribucijskega_sistema_2019_0.pdf [pdf | 496,5 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n