Aktualno

Za dobavo glavne tehnološke opreme za PPE-TOL izkazan velik interes

Na razpis za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote v Energetiki Ljubljana se je odzvalo 9 gospodarskih subjektov

Ljubljana, 8. 12. 2017 – Energetika Ljubljana je konec oktobra objavila javni razpis po postopku konkurenčnega dialoga za pridobitev ponudb glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote, ki bo nadomestila dva premogovna bloka v enoti TE-TOL in s tem omogočila, da se večina premoga z letom 2021 umakne iz Ljubljane. Do vključno 8. decembra, ko je bil čas za oddajo prijav v prvo fazo postopka, v katerem bo Energetika Ljubljana podelila sposobnost prijavljenim gospodarskih subjektom, ki bodo izpolnjevali pogoje za priznanje sposobnosti, je bilo oddanih 9 prijav.

Na poziv so se odzvali naslednji gospodarski subjekti:

  1. FATA Spa, Italija;
  2. Kraftanlagen München GmbH, Nemčija;
  3. Konzorcij SIEMENS AG Österreich in SIEMENS d.o.o. Slovenija;
  4. Konzorcij družb LLC MC IED.Holding, Rotec JSC, Kolektor CPG d.o.o.;
  5. Mytilineos HOLDINGS S.A., Grčija;
  6. CALIK ENERJI, Turčija;
  7. SEPCOIII Electric Power Construction Corporation, Kitajska;
  8. VITOL SA, Švica;
  9. China National Electric Engineering  Co., Ltd., Kitajska.

Sledi postopek pregleda vseh prijav in v nadaljevanju priznanje usposobljenosti gospodarskim subjektom, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje. Zaključek postopka pregleda prijav bo predvidoma konec decembra, zaključek vseh postopkov v okviru tega razpisa pa je predviden do konca avgusta 2018. Cilj razpisa za dobavo glavne tehnološke opreme je izbrati dobavitelja za glavni sklop tehnološke opreme, ki ga sestavljata dve plinski turbini z utilizatorji in pripadajočo opremo, razreda električne moči cca 2 x 50 megavatov.

Staro se umika novemu

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) bo nadomestila dva najstarejša od sicer treh premogovnih blokov v enoti TE-TOL. Premogovni blok 3, ki je bil leta 2008 predelan z namenom sokurjenja premoga in lesnih sekancev - Energetika Ljubljana je največji uporabnik lesne biomase v energetske namene v Sloveniji -, bo ostal v obratovanju ter zagotavljal možnost uporabe različnih primarnih goriv in obnovljivih virov energije v enoti TE-TOL. Uporaba premoga v Ljubljani se bo tako z letom 2021 zmanjšala za dobrih 70 odstotkov.

 

Povezava na podrobnejše informacije o PPE-TOL

 

Razpis je bil objavljen:

 

Lep pozdrav,

Energetika Ljubljana

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n