Aktualno

Nova enota za soproizvodnjo toplotne in električne energije v Šiški

Na lokaciji toplarne v Šiški bomo začeli graditi novo soproizvodno enoto na zemeljski plin, s katero bomo nadomestili manjšo in dotrajano enoto na tej lokaciji. Vrednost celotne investicije je 14,6 mio EUR brez DDV. Začetek obratovanja je predviden avgusta prihodnje leto. Z izbranim izvajalcem, družbo C&G d.o.o., smo danes v ta namen podpisali pogodbo.

Nova naprava z močjo 7,52 MW bo namenjena proizvodnji električne energije, tehnološke pare in toplote za sistem daljinskega ogrevanja mesta Ljubljane. Na letnem nivoju bo proizvedla 61.800 MWh električne energije, 100.300 MWh toplote za proizvodnjo tehnološke pare in vroče vode. Vrednost pogodbenih del, vključno z vzdrževanjem za obdobje 10 let, znaša 14.618.809 EUR brez DDV, od tega je vrednost gradnje 9.680.743 EUR brez DDV. Pogodbeni rok zaključka del in začetek obratovanja nove naprave je avgust 2022.

Ponudba družbe C&G iz Ljubljane s šestimi podizvajalci, je bila kot najugodnejša izbrana na javnem razpisu, ki se je zaključil v začetku meseca maja. Plinsko turbino z generatorjem bo dobavil podizvajalec Solar Turbines. Poleg C&G se je na javni razpis prijavila še družba Riko, d.o.o..

Zaradi soproizvodnje toplote in električne energije z visokim izkoristkom je nova naprava s strani Agencije za energijo pridobila odločbo o dodelitvi obratovalne podpore.

 

Na fotografiji direktor Energetike Ljubljana, Samo Lozej, in direktor C&G, mag. Marko Gabrovšek.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n