Aktualno

Ne nasedajte lažnim plin mojstrom

Ponovno opažamo izrazit porast obvestil na temo lažnih serviserjev, ki se izdajajo za podizvajalce Energetike Ljubljana in ponujajo brezplačen pregled notranje plinske napeljave in/ali zamenjavo priključne cevi za štedilnike. 

Ti serviserji so izjemno vsiljivi in iznajdljivi. Odjemalce skušajo z lažnimi pristopi in podatki prepričati, da je potrebno preveriti notranjo plinsko napeljavo ali da prihaja do uhajanja plina. 

Energetika Ljubljana s »terenskimi serviserji« ali »plin-mojstri«, ki se sklicujejo, da prihajajo iz »Plinarne Ljubljana« ipd., nima sklenjenih pogodb za ugotavljanje in preprečevanje uhajanja plina ali drugih podobnih storitev odpravljanja okvar v povezavi s plinskimi napeljavami in plinskimi trošili. 

 

Vsem odjemalcem svetujemo posebno previdnost. Od akviziterjev vedno zahtevajte službeno identifikacijsko kartico in si zapišite njihove podatke. Strokovno osebje Energetike Ljubljana ima službeno kartico vedno s seboj. 

 

Kako vem, kdo je zaposlen na Energetiki Ljubljana d.o.o.?

  • ​Serviser se identificira s službeno izkaznico.
  • Zaposleni so oblečeni v delovna oblačila z oznako Energetika Ljubljana d.o.o.
  • Na ulici vidite delovna vozila z oznako "metan" in Energetika Ljubljana d.o.o.

 

V primeru, da se vam je zgodilo zgoraj opisano, vas prosimo, da nas o tem pisno obvestite in nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov info@energetika.si ali pa kontaktirate naše osebje na brezplačno številko kontaktnega centra 080 2882.

 

 

Pojava in dejanja lažnih serviserjev in akviziterjev ne moremo preprečiti, lahko pa jim s previdnostjo in preverjanjem, kot je na primer zahteva, da se osebe izkažejo z ustreznimi identifikacijskimi dokumenti, preprečimo nepooblaščen vstop v domove in nepošteno ravnanje.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n