Aktualno

Ljubljana zmanjšuje uporabo premoga

Energetika Ljubljana posodablja proizvodne vire – objavljen je razpis za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote

Ljubljana, 25. 10. 2017 – Energetika Ljubljana je objavila javni razpis po postopku konkurenčnega dialoga za pridobitev ponudb glavne tehnološke opreme za  izgradnjo plinsko-parne enote, ki bo nadomestila dva premogovna bloka v enoti TE-TOL in s tem omogočila, da se večina premoga z letom 2021 umakne iz Ljubljane.

V prvem delu javnega naročila »Dobava in postavitev dveh plinskih turboagregatov in dveh parnih utilizatorjev za plinsko-parno enoto Toplarna Ljubljana – LOT 1« bo Energetika Ljubljana izvedla fazo kvalifikacije za izbor usposobljenih potencialnih izvajalcev , ki bodo izpolnjevali pogoje in zahteve iz razpisne dokumentacije. Cilj je  izbrati dobavitelja za glavni sklop tehnološke opreme, ki ga sestavljata dve plinski turbini z utilizatorji in pripadajočo opremo, razreda električne moči cca 2 x 50 megavatov.

Rok za oddajo prijav je 24. 11. 2017, zaključek postopkov v okviru tega razpisa pa je predviden do konca avgusta 2018.

Staro se umika novemu
Plinsko-parna enota (PPE-TOL), katere celotna vrednost je ocenjena na 128 milijonov evrov, bo nadomestila dva najstarejša od sicer treh premogovnih blokov v enoti TE-TOL. Premogovni blok 3, ki je bil leta 2008 predelan z namenom sokurjenja premoga in lesnih sekancev – Energetika Ljubljana je največji uporabnik lesne biomase v energetske namene v Sloveniji -, bo ostal v obratovanju ter zagotavljal možnost uporabe različnih primarnih goriv in obnovljivih virov energije v enoti TE-TOL. Uporaba premoga v Ljubljani se bo tako z letom 2021 zmanjšala za dobrih 70 odstotkov.

Podrobnejše informacije o PPE-TOL

Povezave na objavo razpisa:

Datoteke
PDF icon ENLJ_PPE-TOL [pdf | 4,5 MB]

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n