MOL

Razvejano plinovodno omrežje v Ljubljani

Plinovodno omrežje se je skozi zgodovino plinifikacije Ljubljane širilo in spreminjalo. Na začetku je bilo napeljano le v ožjem delu mesta, kasneje pa so začele delovati tudi plinarne na obrobju Ljubljane (Zalog, Koseze in Verovškova). Omrežje posameznih plinarn se je širilo in se končno povezalo v skupno omrežje.

Danes predstavlja temeljno ogrodje napajanja visokotlačni obroč okoli Ljubljane, razen za vzhodni del mesta, ki se napaja iz slovenskega magistralnega plinovoda prek dveh merilno-regulacijskih postaj (Poljane, Kozarje). Nizkotlačno plinovodno omrežje se napaja iz visokotlačnega in srednjetlačnega omrežja prek regulacijskih postaj.

V Mestni občini Ljubljana se v naslednjih 15 letih predvideva gradnja povprečno 15 km plinovodnega omrežja na leto. Pri tem mislimo predvsem na sekundarno omrežje, ki bo povezalo obrobne predele z mestom.

Ta povezava je pomembna tudi zaradi okoljevarstva - na onesnaženost zraka v Ljubljani namreč močno vplivajo tudi območja, ki mejijo na mesto. Zato sta širjenje sistemov, ki manj onesnažujejo zrak in boljša izraba goriv na teh območjih smiselna in v interesu vseh meščanov Ljubljane.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n