Aktualne informacije o razmerah na trgu

Za vas smo zbrali aktualne informacije o razmerah na trgu.

Po podatkih podjetij plinskega gospodarstva je dobava plina odjemalcem v Sloveniji in tudi v drugih državah EU neokrnjena in poteka v skladu z dnevnimi napovedmi. 

Več na: Spreminjajoče razmere na trgu s plinom in zanesljiva oskrba - Vse novice - Agencija za energijo (agen-rs.si)

Do 23. 6. 2022 bo potekala javna obravnava Zakona o oskrbi s plinom, kateri prinaša dopolnitve in spremembe na področju osnovne in nadomestne oskrbe odjemalcev,  na področju skupnih odjemnih mest in na področju skladiščenja plina.

Podrobnejša obrazložitev predloga sprememb je dostopna na https://www.gov.si/novice/2022-06-09-javna-obravnava-zakona-o-spremembah-in-dopolnitvah-zakona-o-oskrbi-s-plini/

Vlada je dne 29. januarja 2022 sprejela dve uredbi o znižanju trošarin na energente (zemeljski plin in elektriko), ki sta veljavni od 1. februarja do 30. aprila 2022 (Uradni list RS, št. 12/2022 z dne 29. 1. 2022) in nato podaljšani do 31. julija 2022 (Uradni list RS, št. 57/2022 z dne 28. 4. 2022)

Kaj to pomeni za znesek na vašem računu?
Nove trošarine stopijo v veljavo s 1. februarjem in bodo prvič obračunane na računih, ki jih boste odjemalci prejeli v mesecu marcu (obračunsko obdobje od 1. februarja 2022 dalje), trenutno pa veljajo do 31. 7. 2022.

Več o tem lahko preberete v našem Svetovalcu.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n